εμμελάκι logo

Βιολογικό Μέλι από τον τόπο μας

Συνταγές με μέλι

1.Κέικ με μέλι
Καί όταν λέμε με μέλι εννοούμε μόνο με μέλι ,χωρίς καθόλου ζάχαρη!
Χρειαζόμαστε: 500 γρ.αλεύρι για κέικ

                         250γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη

                         1,5 φλιτσ.τσαγιού μέλι

                         5 αυγά

                         1 & 1/3 φλιτσ. τσαγιού γάλα

                         1βανίλια

Χτυπάτε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά.Συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το μέλι . Αν είναι πολύ παχύρευστο μπορείτε να το ζεστάνετε λίγο μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου για να είναι πιο εύκολη η ανάμειξη.Το γάλα είναι καλό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Προσθέτετε το αλεύρι σιγά -σιγά με το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε.Βάζετε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη  και αλευρωμένη.Το ψήνετε στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα , αν ο φούρνος σας διαθέτει αυτήν την επιλογή.Αν όχι στην αντίσταση. Και επειδή ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, γενικά μπορώ να σας πω πως 50 λεπτά είναι αρκετά.

Αν έχετε συνηθίσει να ψήνετε το κέικ σας 1 ώρα μπορείτε να κάνετε το ίδιο.Προσωπικά το κρατάω 50 λεπτά γιατί το μέλι δίνει περισσότερη υγρασία στο κέικ και στα 10 λεπτά παραπάνω μπορεί να στεγνώσει περισσότερο.

Για όσες το επιχειρούν για πρώτη  φορά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το γλυκό έχει πιο σκούρο χρώμα από το απλό κέικ που οφείλεται στο μέλι,ειδικά αν είναι σκουρόχρωμο.Και είναι λίγο πιο μαλακό.

Ένα διαφορετικό κέικ , με τη γλυκύτητα του μελιού.

Καλή σας επιτυχία!

Μέλι Φλώρινας
Μέλι Φλώρινας
Άρθρα: 6